De tekst op deze pagina is ingevuld door de bond zelf, wij van streetdanceagenda.nl hebben geen invloed op deze tekst. De bonden mogen deze pagina gebruiken om meer over zichzelf te vertellen.
FISHEC

FISHEC staat voor Federation for International Streetdance & Hip Hop Education & Competitions)

FISHEC INTERNATIONAL is een NON-Profit Stichting, opgericht in december 2003 en ontstaan vanuit Hip Hop door personen uit België, Nederland en Denemarken . Op dit moment is FISHEC in zo`n 25 landen actief. In Nederland heeft FISHEC een eigen vereniging, FISHEC NL opgericht op 03-04-05. Daarmee is FISHEC de enige Streetdance Vereniging in Nederland. FISHEC NL stelt zich ten doel om de streetdance cultuur- en sport in Nederland, te organiseren en te structureren met oog voor de oorspronkelijkheid van de Hip Hop Cultuur en de betrokkenheid van dansers, trainers, coach en sport-/dansschoolhouders bij onze Sport te vergroten en te ontwikkelen.

Hoe doen we dit?

1-d.m.v. het organiseren van Wedstrijden Er zijn vijf leeftijdscategoriëen : Mini`s-Cadets-Juniors-Youth- Seniors. Er zijn de volgende disciplines: Solo (Male & Female), Duo, Teams, Showcases.

De Belangrijkste regels op een rijtje:

Leeftijdsindeling gaat op geboorte jaren. Bij Solo en Duo kennen we twee soorten wedstrijdenrondes, First rounds (vergelijkingsronde), Final (max. 12 personen, 1 minuut solo of Duo dansen op eigen mix.)
Bij Teams: Tijdsduur Demo`s 2.00 minuten ± 5 sec Groepsgrootte 5 tot en met 8 personen. Geen beperkingen in de Choreografie, vrijheid voor je eigen inspriatie en talent, A (gevorderd), B(halfgevorderd/Beginners) niveaus. Showcasess duren 5 minuten.Groepsgrootte Max. 15 personen

2- het organiseren van opleidingen en Workshops
Streetdance Assistent Instructor Opleiding
Streetdance Professional Instructor Opleiding
Streetdance Master Instructor Opleiding
Coaching Opleidingen
Trainer Opleidingen
Jury Opleiding

3- Openheid In de verenigingsstructuur , zeggenschap leden (Studiedagen, Ledenvergaderingen). Openstaan voor suggesties, kritiek en feeback. Speciaal ontwikkelde Wedstrijdsoftware. De dansers staan centraal


Contact adres voor FISHEC NL :

FISHEC NL Office

Evertsenstraat 15

5703AM Helmond

Email: office@fishec.org